dissabte, 6 de febrer del 2010

Ells llibres de Luca


Aquest és l'últim llibre que he llegit. Fins ara gairebé no he comentat en aquest blog els llibres que llegeixo. Vaig parlar fa uns mesos de Un Món sense fi i dels Pilars de la terra, però avui no m'hi puc estar de comentar alguna cosa d'aquesta novel·la.

És una obra sorprenent que a tots els amants de la lectura i dels llibres segurament agradarà. L'obra tracta de persones que tenen la capacitat d'influir en las persones mentre llegeixen. De fet, l'idea del llibre és que els llibres per si sols no diuen res, sinó, que cal un lector, una persona que estregui la informació continguda en les fulles. Quan més antic és un llibre i quantes més persones l'han llegit, més poder transmetrà l'obra. És per tant una reflexió sobre el poder de la lectura, el poder que pot arribar a modificar els pensaments de les persones.

Jon Campelli, jove advocat danès, hereda la llibreria del seu pare d'origen italià al centre de Copenhaguen, i poc a poc descobrirà que aquella llibreria de vell, a més de ser un lloc on el seu pare va col·leccionar antigues obres, hi ha moltes altres sorpreses. Poc a poc, veurà que a més d'haver-hi persones que gaudeixen amb la lectura, altres, moltes altres volen utilitzar aquest poder amb altres finalitats.

En definitiva, un llibre molt recomanable, per tothom que s'estima els llibres. Una obra sorprenent que ens durà fins a un dels temples més antics de la història de la literatura.
Podeu trobar versió catalana i castellana.

Aquesta és la primera obra de Mikkel Birkergaard, un jove autor danès que viu a Itàlia i que ha escrit aquest llibre en italià.